development · 9 jaar geleden

Testtijd voor maritieme MKB’ers

In 2014 en 2015 bood MARIN gratis tanktijd aan maritieme MKB’ers voor het testen van innovatieve ideeën. Vanwege het succes volgde er in 2016 een derde ronde. Inschrijven kon tot 1 december 2015 (let op: deze mogelijkheid is inmiddels verlopen).

Het aanbod was bedoeld voor MKB’ers die een nieuw maritiem concept willen onderzoeken: om te kijken of het werkt, om het te verbeteren of om het te demonstreren. MARIN wilde met dit initiatief Nederlandse MKB’ers helpen een belangrijke stap te maken in de ontwikkeling van hun innovatie. Het ging daarbij om nieuwe ideeën en concepten, niet om optimalisatie van bestaande ontwerpen en ontwerptesten.

De mogelijke projecten waarop werd gemikt zijn breed: van drijvende zonnepanelen en zwemrobots tot een waterkrachtinstallatie voor het opwekken van energie. In 2015 werd de gratis tanktijd aangeboden voor de projecten Sunfloater, Galatea, Oryon Watermill, Hortimare en Seanovations. Deze proeven zijn ondertussen uitgevoerd. Voor meer informatie over dit initiatief kunt u contact opnemen met Ir. Jaap de Wilde, 0317-493493 of j.dewilde@marin.nl