development · 7 jaar geleden

EURO VI motoren als mogelijke oplossing voor Stage V?

Ontdek hoe vrachtwagenmotoren kunnen bijdragen aan vergroening van uw binnenvaartonderneming!

Op dinsdag 9 mei aanstaande, tijdens de Maritime Industry Beurs in Gorinchem, organiseert het Expertise- en InnovatieCentrum Binnenvaart (EICB) een bijeenkomst over de toepassing van EURO VI vrachtwagenmotoren in de binnenvaart. Een serie experts geeft inzicht in vragen zoals: hoe haalbaar is het concept qua techniek en regelgeving? Is de oplossing betaalbaar? En voor wie is het eventueel geschikt?

 

Toepassing van EURO VI motoren voor de aandrijving van binnenvaartschepen staat momenteel volop in de belangstelling. Resultaten van een eerste pilot zijn inmiddels bekend en die zien er veelbelovend uit. Kunnen deze motoren ook daadwerkelijk een rol spelen voor ondernemers die willen voldoen aan de Non Road Mobile Machine Stage V richtlijn vanaf 2019? En wat moet je doen als ondernemer om deze kans te pakken?

In een aantal presentaties zal het onderwerp van meerdere kanten worden uitgelicht. Biedt Stage V ruimte om Euro VI te accepteren? Kan deze aanpak ook worden toegepast bij hogere aandrijfvermogens? Ook zal worden stilgestaan bij de marktkansen voor EURO VI vrachtwagenmotoren voor de binnenvaart. Een afsluitende paneldiscussie biedt ruimte om vragen uit het publiek te beantwoorden.

Aanmelden

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk wegens overschrijding van het maximum aantal deelnemers. Wilt u toch op de hoogte blijven? Kom dan langs op onze stand tijdens de Maritime Industry Beurs (standnummer 224).

Programma

9:30      Arrival
10:00   Welcome (Boudewijn Hoogvelt, EICB)
10:05   Paccar EURO VI truck-engines in an inland vessel (Sander Langeberg, Vink Diesel)
10:20   Two engines – One propulsion shaft; Things to think about (Sander Snoek, ADS van Stigt)
10:30   Comparison Euro VI and Stage V NRMM requirements and test procedures (Ruud Verbeek/ Peter van Gompel, TNO)
10:45   EURO VI truck engines equivalency to Stage-V NRMM (To be decided)
11:00   EURO VI truck engines and the French IWT market (Eloi Flipo, VNF, France)
11:15   EURO VI truck engines and the Dutch IWT market (Khalid Tachi, EICB)
11:30   Question and answers/ Panel discussion (All presenters)
11:55   Conclusions (Boudewijn Hoogvelt, EICB)