Xeamos

Xeamos ontwikkelt innovatieve oplossingen die – direct of indirect – bijdragen aan een verbetering van onze leefomgeving. Wie echt werk wil maken van een schonere wereld, heeft drie soorten kennis nodig: technische kennis, marktkennis en kennis van de wet- en regelgeving. Binnen Xeamos is al deze kennis gebundeld, om die in te zetten voor innovatieve oplossingen.

Tekst: Xeamos, partner EICB Innovation Lab

Xeamos levert systemen voor het reinigen van uitlaatgassen van verbrandingsmotoren. Als ingenieursbureau zijn wij sterk in het slim combineren van SCR-katalysatoren, roetfilters en geluiddempers. Voor diverse toepassingen en markten leveren wij standaard en maatwerk systeemconfiguraties die hun werking ruimschoots in de praktijk hebben bewezen. Hierbij kijken we naar een optimale verhouding tussen aanschaf en exploitatiekosten. Lage onderhoudskosten en een lange levensduur zijn hierbij leidend. Wij leveren standaard systemen maar zijn ook sterk in maatwerk. Al onze systemen worden in eigen beheer ontwikkeld en zoveel mogelijk in Nederland geproduceerd.

Onze focus ligt op maritieme toepassingen en de luxe jachtbouw. Met onze systemen voldoet u ruimschoots aan de eisen volgens de NRMM Stage V (binnenvaart) of IMO Tier III (zeegaand). Onze SCR en roetfilter-systemen zijn geaccepteerd door klasse-bureaus zoals Lloyds.

Website: www.xeamos.com