Volvo Penta

Volvo Penta is een toonaangevende fabrikant van dieselmotoren en complete aandrijfsystemen voor pleziervaart, bedrijfsvaart en industriële toepassingen. De gecombineerde financiële en technologische middelen van de Volvo Group en onze traditie van innovatieve maritieme techniek stellen ons in staat om motoren te ontwerpen en leveren voor een breed scala van maritieme en industriële toepassingen. Met de circa 4.000 dealers in 130 landen zijn we daarnaast in staat om service en ondersteuning te leveren over de gehele wereld.

Tekst: Volvo Penta, partner EICB Innovation Lab

Volvo Penta werd opgericht in 1907 (toen) de eerste scheepsmotor werd geproduceerd. Volvo Penta heeft een zeer rijke innovatieve geschiedenis in de marine wereld o.a. de Aquamatic hekdrive, Duoprop met de contra roterende schroeven en IPS systeem met de naar voren gerichte schroeven. Volvo Penta is onderdeel van de Volvo Group, een van ’s werelds grootste fabrikanten van zware vrachtwagens, bussen en bouwmachines en is daarnaast (dus) ook zeer succesvol in de maritieme en industriële wereld. Volvo Penta is nu een belangrijke speler in de commerciële marine markt door de hoge brandstof efficiency in combinatie met naleving van de strengste emissie eisen.

Of u nu vermogen nodig heeft voor voortstuwing, auxiliary vermogen of een complete Marine Genset voor diesel elektrisch of hybride voortstuwing, de Volvo Penta reeks voldoet aan uw eisen.
Volvo Penta kan motoren leveren voor voorstuwing en auxiliary vermogen van 75 tot 550 kW met de hoogste brandstofefficiency en klaar voor de nieuwste emissie eisen wereldwijd. En wereldwijde service en 1e klas ondersteuning.

Website: www.volvopenta.com