development · 7 jaar geleden

Samenwerking met Maritime Industry verder uitgebreid

Tekst: Evenementenhal Gorinchem

De inschrijvingen voor Maritime Industry 2017 blijven binnen stromen. Eerder dit jaar meldde de organisatie al de uitbreiding naar Hal 2 door de grote vraag vanuit de markt. De verkoop van deze nieuwe plekken die zijn ontstaan door de uitbreiding gaat in sneltreinvaart, meldt de organisatie. “We zijn hard op weg om de recordeditie van 2016 te overtreffen”, zegt Babette Fokkens namens Evenementenhal Gorinchem.

 

De editie in 2016 telde 487 exposanten en ruim 14.000 bezoekers. Daarmee was Maritime Industry 2016 groter dan ooit. Door de uitbreiding van de beursvloer naar Hal 2 is er tijdens de komende editie nog meer ruimte voor brancheprofessionals uit de maritieme sector. Ook de extra beleving die tijdens de 2016-editie is toegevoegd aan de beurs werd als zeer succesvol ervaren door zowel bezoekers als exposanten. Deze trend wordt dan ook doorgezet tijdens de 2017-editie. Dat komt onder meer tot uiting in de binnentuin met vijver van Evenementenhal Gorinchem. Ook dit jaar wordt dit gedeelte betrokken bij Maritime Industry met de varende miniatuur boten van 4Com.

Nieuwe beurshal
Door de grote vraag vanuit de markt heeft de organisatie voor Maritime Industry 2017 een tweede hal gecreëerd op de eerste verdieping. Naast extra standruimte staat deze verdieping in het teken van de volgende onderdelen: een innovatiestraat en een Deutsche Strasse. “Al een aantal jaar verwelkomen wij belangrijke Duitse maritieme bedrijven op de beursvloer. Dit jaar bundelen zij de krachten en geven zij inzicht en kennis over de belangrijke rol die Duitsland speelt in de maritieme sector”, zegt Fokkens.

Samenwerking EICB verder uitgebreid
Afgelopen editie zette de organisatie voor het eerst een innovatieroute op in samenwerking met het EICB. Deze samenwerking is niet alleen gecontinueerd, maar ook uitgebreid. Aankomende editie wordt er voor het eerst een ‘Blue Road Congres’ georganiseerd met inhoudelijke kennissessies in samenwerking met EICB, BVB, CBRB, Bureau Telematica en BLN Schuttevaer. Het centrale thema is ‘duurzaamheid & innovatie’. In het verlengde hiervan is er een innovatiestraat op de beursvloer ingericht waar innovatieve producten en oplossingen een podium krijgen.

Advies commissie
Om aansluiting te houden met de markt heeft Evenementenhal een adviescommissie in het leven geroepen. Deze commissieleden ondersteunen de beursorganisatie met marktinformatie en conceptverbeteringen.

Meer informatie
Maritime Industry 2017 vindt plaats op 9, 10 en 11 mei in Evenementenhal Gorinchem. Professionals uit de scheepsbouw en afbouw, reparatie, machinebouw, installatietechniek, voortstuwing, elektrotechnische installaties, communicatie, navigatie, scheepsonderdelen, interieurbouw en dienstverlening die meer informatie willen over (mogelijke) deelname aan Maritime Industry 2017, kunnen contact opnemen met Babette Fokkens (tel.: 0183-680651, e-mail: babettefokkens@evenementenhal.nl) of www.evenementenhal.nl/maritime.