development · 6 jaar geleden

Gratis testtijd bij MARIN voor maritieme MKB’ers

MARIN biedt maritieme MKB’ers gratis tanktijd voor het testen van innovatieve ideeën. Het aanbod is bedoeld voor MKB’ers die een nieuw maritiem concept willen onderzoeken: om te kijken of het werkt, om het te verbeteren of om het te demonstreren. MARIN wil met dit initiatief Nederlandse MKB’ers helpen een belangrijke stap te maken in de ontwikkeling van hun innovatie. Inschrijven kan tot en met 31 december 2018.

 

Projecten voor 2019 maken aanspraak op twee weken tanktijd (inclusief voorbereidingen en testtijd) in het MARIN Concept Basin of het MARIN Shallow Water Basin. Deze twee weken is inclusief een ervaren experimentator, die de systemen bedient en de klanten helpt bij het uitvoeren van de proeven. Ook inbegrepen is een voorbereidende dag voor inhoudelijk overleg met een ervaren MARIN Project Manager en een MARIN Project Engineer. Met elkaar bespreken ze het concept, de beste aanpak van de proeven en de benodigde ondersteuning door MARIN. Alles gebeurt confidentieel en de kennis die wordt opgedaan tijdens de proeven is geheel van de betrokken MKB’er. Het totale aanbod van MARIN is ruwweg 40.000 euro waard per project.

Klanten kunnen hun eigen modellen meenemen en zelf meewerken bij de proefuitvoering. MARIN kan de modellen natuurlijk ook maken, en zal daarvoor dan kosten in rekening brengen. Datzelfde geldt voor analyses en rapportage door MARIN. Ervaring uit voorgaande jaren leert dat deelnemers zelf nog zo’n 20.000-30.000 euro investeren in deze proeven.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich door middel van het inschrijfformulier aanmelden (zie link) met een beschrijving van hun concept en de tests die ze zouden willen uitvoeren. De deadline is 31 december 2018. MARIN zelf selecteert uit de inzendingen de meest innovatieve en kansrijke projecten.

Neem voor meer informatie contact op met Jaap de Wilde, 0317-493493 of j.dewilde@marin.nl.