Exomission

Uitstootreductie en brandstofbesparing voor dieselmotoren. Exomission heeft de Fuel Water Emulsion technologie (FWE) ontwikkeld voor toonaangevende emissiereductie en brandstofbesparing van verbrandingsmotoren. Dit gepatenteerde emulsieproces werkt met alle motoren die het werkingsprincipe van een dieselmotor volgen. Door FWE te combineren met systemen voor de nabehandeling van uitlaatgassen (denk aan roetdeeltjesfilters en SCR-systemen) ligt het kostenefficiënt inbouwen voor vele soorten schepen en stationaire motoren binnen handbereik.

Tekst: Exomission, partner EICB Innovation Lab

Kortom, FWE is een uitstekende manier om zowel brandstof te besparen als emissiereductie te bereiken.

Hoe werkt FWE?
In de FWE-technologie van Exomission wordt water toegevoegd aan het verbrandingsproces. Het is al langer bekend dat water toevoegen bij het verbrandingsproces in een dieselmotor goed werkt om uitstoot te reduceren.

De FWE-technologie van Exomission heeft echter een groot voordeel op andere technologieën: de roetvorming in de dieselmotor wordt drastisch verminderd (tot 100%), stikstofoxide-uitstoot neemt tot 80% af en er wordt tot 10% brandstof bespaard.
Ook reduceren we de roetdeeltjes tot 95%, CO2 emissies nemen tot 10% af en door de lage operationele kosten samen met de brandstofbesparing heeft de installatie van Exomission een korte terugverdientijd.

DBH heeft alle informatie over de werking van de FWE-technologie en over de verschillende toepassingsmogelijkheden verzameld op Exomission.nl.

Website: www.exomission.nl