event Wereldhavendagen

Tijdens de Wereldhavendagen van 1 t/m 3 september kunt u aan de Westerkade kennis maken met de binnenvaart en meer informatie krijgen over de ontwikkeling van vergroeningstechnieken aan boord. Het gehele weekend zal het EICB samen met het Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB) vanuit een tentpresentatie op de Westerkade de binnenvaart onder de aandacht brengen.
Datum/ periode
1 - 3 september 2017
Locatie
Westerkade, Rotterdam
Tijd
10.00 uur - 18.00 uur

Euro VI in de binnenvaart
Een van de meest aansprekende manieren om de binnenvaart te ervaren is middels de scheepsbezichtigingen. Op zaterdag en zondag ligt het ms Noord aan de Westerkade. Dit heischip van De Klerk Werkendam heeft een wereldprimeur als het gaat om voorstuwing: het schip is als eerste voorzien van Euro VI-vrachtwagenmotoren aangepast voor een nautische omgeving. Daarmee voldoet het schip ruimschoots aan de huidige Europese emissie-eisen (10 keer beter) en overtreft zelfs de toekomstige Stage V NRMM-eis die vanaf 2019 gaat gelden.

Hybride voortstuwing
Zondag 3 september zal het ms Prisa van Duplo Shipping naast het ms Noord te bezoeken zijn. Dit schip is vorig jaar voorzien van een hybride voortstuwing. Met deze refit naar een dieselelektrische aansturing gaat de CO2 uitstoot met 15% omlaag. Dankzij nabehandeling neemt roet met 40% af en NOx zelfs met 97%.

Innovatiemarkt
Op het dek van het ms Noord zal een kleine innovatiemarkt opgezet worden waar u meer informatie kunt krijgen over de innovatieve toepassingen. Zo zullen Hybrid Ship Propulsion en Koedood Dieselservice in een opengewerkte container een hybride opstelling presenteren, zoals in de machinekamer van de Prisa het geval is. Op de Noord is de machinekamer te bezoeken waar Vink diesel en NPS Diesel u meer over de unieke toepassing van een Euro-VI motor in een nautische omgeving zullen vertellen en laten zien.
En wilt u meer weten? Bezoek dan ook de stand aan de Westerkade en laat u informeren over deze schepen en andere slimme technische oplossingen die de binnenvaart trendsetter gaan maken op het gebied van duurzaam vervoer over water. Voor de kleintjes en liefhebbers zijn uiteraard ook onze interactieve posters beschikbaar die met the Blue Road app te bekijken zijn. Het Bureau Voorlichting Binnenvaart en het Expertise- en InnovatieCentrum Binnenvaart staan u graag te woord.

Over Wereldhavendagen
De Wereldhavendagen vinden van 1 t/m 3 september plaats in en rondom het havengebied. Dit jaar bestaan de Wereldhavendagen 40 jaar! Reden voor een extra feestelijke editie. Loop over de kades en breng een bezoek aan de diverse schepen, bekijk de spectaculaire demonstraties op het water, ga mee op excursie naar bedrijven in het havengebied en geniet van een hapje en een drankje. Voor de zaterdagavondshow, met als afsluiter het vuurwerk, komen mensen van heinde en verre naar Rotterdam. Deze veertigste editie heeft het thema ‘Werelds’. Meer informatie op: www.wereldhavendagen.nl