event Stage V in de praktijk.

De Europese emissierichtlijn Non Road Mobile Machinery (NRMM) Stage V brengt vanaf 2019 een nieuwe realiteit in de binnenvaartsector. Nieuwe scheepsmotoren zijn vanaf dan verplicht om te voldoen aan strengere regels voor de uitstoot van stikstof en fijnstof. EICB nodigt alle binnenvaartondernemers uit om op 20 juni kennis te komen maken met praktische oplossingen waarmee ze aan Stage V kunnen voldoen.
Datum/ periode
20 juni 2017
Locatie
HAL 4 aan de Maas, Watertorenweg 200 in Rotterdam
Tijd
13.00 - 18.00
Registreren

Volgt vanaf 13.30 uur ons event ‘Stage V in de praktijk’ hier LIVE vanuit Hal4 aan de Maas!

 

Vanaf 2019 bepaalt de Europese emissierichtlijn NRMM Stage V hoe schoon de binnenvaart moet zijn. Tijdens onze bijeenkomst op 20 juni in Rotterdam staan wij uitgebreid stil bij de gevolgen. Want wat betekent Stage V nu eigenlijk concreet voor binnenvaartondernemers? Zijn bestaande schepen om te bouwen naar de nieuwe eisen? En is financiering hiervoor mogelijk?

De middag begint met een inhoudelijke samenvatting van de nieuwe Europese eisen. Dagvoorzitters Roland Kortenhorst (Koninklijke BLN-Schuttevaer) en Paul Goris (Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart) delen vervolgens hun gedachten over de praktische gevolgen.

Impact op de sector

In eerste instantie geldt Stage V voor nieuwe scheepsmotoren. Maar ook voor eigenaren van bestaande schepen is de richtlijn van belang. De kans is namelijk groot dat overheid en havenautoriteiten hierop hun vergroeningsbeleid zullen afstemmen.

Presentatie van technische oplossingen

Deze middag presenteren wij praktische oplossingen waardoor binnenvaartschepen voldoen aan Stage V. Bezoekers kunnen met vertegenwoordigers van diverse technieken in gesprek over de toepasbaarheid op hun eigen schip. Ook komen aanverwante zaken aan bod, zoals financieringsmogelijkheden.

De capaciteit van de zaal is beperkt. Meld je daarom snel aan voor deze bijeenkomst via onderstaand formulier!

Programma

13.00   Ontvangst met koffie en thee
13.30   Welkomstwoord en inhoudelijke samenvatting NRMM Stage V
13.45   Stage V in de praktijk door de dagvoorzitters
14.30   Kennismaking praktische oplossingen aan thematafels
16.30   Nabeschouwing per thema door de voorzitters
17.00   Netwerkborrel