Cummins

Sinds 1935 wordt Cummins al vertegenwoordig binnen Nederland. In de afgelopen decennia heeft de fabrikant van dieselmotoren en generatorsets een sterke groei doorgemaakt in Nederland, met name in de Binnenvaart, Industrie en markt voor generatorsets. Vanaf 2005 is Cummins Holland BV 100% eigendom van Cummins Inc. en in 2011 is zij onderdeel geworden van 1 Europese distributeur: Cummins Distribution Europe.

Tekst: Cummins, partner EICB Innovation Lab

Cummins Holland BV verkoopt motoren, generatorsets en onderdelen in de regio en biedt technische ondersteuning in de vorm van customer engineering, project management, inspecties, onderhoud, reparatie, revisie en hermotorisering.

Markten en toepassingen: Truck / Bus / Coach, Bouw, Industrie, Landbouw, Mijnbouw, (nood)Stroomoplossingen, Olie & Gas, Plezier- en Beroepsvaart, Rail, Defensie

Naast dieselmotoren ontwikkelt en produceert Cummins Inc. ook de essentiële emissie gerelateerde motorcomponenten, zoals turbo’s (Holset / Cummins Turbo Technologies), filters (Fleetguard / Cummins Filtration), aftertreatment systemen (Cummins Emission Solutions) en brandstofsystemen (Cummins Fuel Systems). Hierdoor heeft Cummins de geïntegreerde kennis en kunde in huis om de meest efficiënte en betrouwbare motoren samen te stellen en tevens voldoen aan de strengste emissie eisen.