development · 4 jaar geleden

Afronding project Breakthrough LNG deployment in Inland Waterway Transport

Het project “Breakthrough LNG deployment in Inland Waterway Transport” nadert een succesvol einde. Onder leiding van het EICB heeft het projectconsortium in vier jaar tijd drie LNG aangedreven schepen en één LNG-bunkerstation opgeleverd. Gedurende het project zijn belangrijke inzichten vergaard over ontwerp, inbouw en gebruik van LNG-installaties aan boord van binnenvaartschepen.

 

De performances van zowel de schepen als het bunkerstation worden gedurende een periode van zes maanden getest. Het eerste pilot testrapport van het schip De Werkendam is inmiddels gepubliceerd en te vinden op de projectwebsite: https://lngbinnenvaart.eu. De laatste pilot periode zal eind juni 2020 afgerond worden. Alle testrapportages, van zowel de schepen als het bunkerstation, zullen medio 2020 gepubliceerd worden op de projectwebsite.

E-learning
Het project heeft verder een aantal korte videomodules ontwikkeld, waarmee binnenvaartondernemers op een laagdrempelige manier inzicht kunnen krijgen in de praktische zaken rondom de toepassing van LNG in de binnenvaart. De modules behandelen vier onderwerpen:

  • LNG-scheepsbouw
  • LNG-techniek
  • LNG-bunkeren
  • LNG aan boord

De videomodules zijn te vinden op de volgende webpagina: https://lngbinnenvaart.eu/e-learning-dutch