Vacature projectmanager duurzame binnenvaart

Vacature: Projectmanager duurzame binnenvaart bij Expertise Innovatie Centrum Binnenvaart (EICB): Wil je een bijdrage leveren aan de energietransitie en duurzaamheid? Word je enthousiast van onderwerpen als de verduurzaming van de binnenvaartsector, hernieuwbare energiedragers en technologische innovaties? Spreekt duurzaam transport over de binnenwateren en beleidsontwikkeling zoals de Green Deal jou aan?  Heb je ervaring met regelgeving […]

Vacature: Projectmanager duurzame binnenvaart bij Expertise Innovatie Centrum Binnenvaart (EICB):
Wil je een bijdrage leveren aan de energietransitie en duurzaamheid? Word je enthousiast van onderwerpen als de verduurzaming van de binnenvaartsector, hernieuwbare energiedragers en technologische innovaties? Spreekt duurzaam transport over de binnenwateren en beleidsontwikkeling zoals de Green Deal jou aan?  Heb je ervaring met regelgeving en ben je bekend met het berekenen van Total Cost of Ownership (TCO) en/of Levelized Cost of Energy (LCOE)?

Dan hebben we je graag als versterking van ons team!


Functieomschrijving:
EICB  is op zoek naar een ervaren en resultaatgerichte projectmanager. Als projectmanager bij EICB speel je een cruciale rol in het bevorderen van innovatie en duurzaamheid binnen de binnenvaartsector, op nationaal en Europees niveau. Je vertaalt overheidsbeleid naar praktische projecten in de markt en bent vooral bezig met de economische en technische haalbaarheid van de verduurzaming van de binnenvaartsector. Je bent verantwoordelijk voor het succesvol uitvoeren van projecten op het gebied van beleid en technologische ontwikkeling voor energietransitie en efficiencyverbeteringen in de binnenvaart. Veelal gaat het om projecten binnen consortia die gefinancierd worden vanuit publieke onderzoeksprogramma’s zoals Horizon Europe. Ook gaat het om kleinere opdrachten die EICB uitvoert voor het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de Europese Commissie om te ondersteunen bij beleidsvorming.


Taken en verantwoordelijkheden:
Leiden en coördineren van projecten en studies binnen de binnenvaartsector, van voorstelfase tot uitvoering en afsluiting.

 • Identificeren van innovatiekansen en het ontwikkelen van projectvoorstellen in samenwerking met stakeholders uit de sector.
 • Opstellen en bewaken van projectplannen, inclusief doelstellingen, budgetten, mijlpalen en benodigde middelen.
 • Samenwerken met verschillende partijen, waaronder bedrijven, overheden, onderzoeksinstituten en andere stakeholders, om projecten succesvol te realiseren.
 • Zorgdragen voor de tijdige oplevering van projectresultaten en het behalen van de gewenste projectdoelen.
 • Monitoren en rapporteren van de voortgang van projecten aan interne en externe belanghebbenden.
 • Actief bijdragen aan kennisdeling en het stimuleren van innovatie in de binnenvaartsector.


Functievereisten:
Een afgeronde HBO- of universitaire opleiding, bij voorkeur in een economische, beleidsmatige, technische en/of maritieme richting.

 • Aantoonbare ervaring als projectmanager, bij voorkeur binnen de maritieme, logistieke of technische sector.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en het vermogen om effectief samen te werken met diverse stakeholders nationaal en internationaal.
 • Sterke organisatorische vaardigheden en het vermogen om projecten binnen budget en planning op te leveren.
 • Affiniteit met energietransitie, innovatie, duurzaamheid en technologieontwikkeling, bij voorkeur in de binnenvaartsector.
 • Resultaatgericht, proactief en in staat om zelfstandig te werken.
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.


Ons aanbod:
Een dienstverband voor 40 uur in de week, met de optie om parttime te werken.

 • Een aantrekkelijk salarispakket.
 • Opleidings- en doorgroeimogelijkheden, denk hierbij aan het kunnen volgen van cursussen en trainingen.
 • 25 vakantiedagen (obv 40 uur) in overleg in te vullen + 5 extra ATV-dagen.
 • Een internationale werkomgeving.

Het sollicitatietraject:
Jouw motivatiebrief en cv ontvangen we graag zo spoedig mogelijk via www.eicb.nl/vacature of office@eicb.nl. Bij geschiktheid nodigen we jou snel uit om nader kennis te maken!

Kijk op onze website www.eicb.nl voor meer info over ons en neem bij inhoudelijke vragen telefonisch of via mail contact op met Khalid Tachi (k.tachi@eicb.nl) of Martin Quispel (m.quispel@eicb.nl) via 010-798 98 30.

 

 

Sollicitatieformulier

 • Max. bestandsgrootte: 750 MB.
 • Max. bestandsgrootte: 750 MB.